Acordă atenție asupra acestor aspecte când achiziționezi anvelopele de iarnă

anvelope iarna

Anvelopele de iarnă sunt un subiect intens în perioada anotimpului rece. Neutilizarea lor nu numai că atrag contravenții, dar pot provoca accidente punându-te astfel în pericol pe tine cât și pe participanții din trafic.

Există numeroase tipuri și branduri care oferă anvelope de iarnă. Însă marea dezbatere este când trebuie să „treci” de la cauciucurile de vară la cele de iarnă sau dacă este mai bine să folosești cauciucurile all season.

  1. Perioada anului

Proverbul „omul gospodar își face iarna car și vara sanie” se poate aplica ușor și în cazul cauciucurilor de iarnă. Producătorii și distribuitorii de anvelope vor scumpi în mod garantat prețul acestora în lunile de toamnă. Așadar dacă vrei să faci o investiție isteață, achiziționează-ți anvelopele de iarnă din timpul verii.

  1. Locul achiziției

Recomandăm achiziționarea de anvelope de iarnă numai de la dealeri autorizați. Majoritatea producătorilor vor recomanda anumiți dealeri de unde puteți achiziționa anvelope.

Deși poate părea mult mai convenabilă achiziția anvelopelor de pe Internet, acest lucru vine cu riscul de a nu avea acces la service sau garanție îndelungată. Dacă totuși vrei să achiziționezi anvelope de iarnă online, alege doar dealeri autorizați.

Nu în ultimul rând, achiziția de cauciucuri de iarnă de la un dealer autorizat, poate veni cu montarea acestora gratuită.

  1. Cauciucurile reșapate

Cauciucurile reșapare folosesc baza unor anvelope deja folosite. Acest tip de anvelope sunt atractive deoarece au un preț semnificativ mai mic decât anvelopele de iarnă noi. Sunt adesea recomandate pentru circulația în oraș, unde de regulă nu poți circula cu viteză mare.

Chiar dacă anvelopele reșapate sunt semnificativ mai ieftin, ele nu îți asigură o protecție considerabilă.

  1. Brandurile „fără nume”

Dacă ești atras din nou de prețul scăzut al unor anvelope produse de un producător despre care nu ai mai auzit până acum, gândește-te de două ori înainte de a face achiziția.

Cu siguranță ai auzit de anvelopele de iarnă Michelin, un brand recunoscut la nivel global pentru calitatea anvelopelor produse. Dacă recunoști brandul care a produs anvelopele drept un producător de anvelope, este un semnal important. Siguranța este pe primul loc, așadar asigură-te că alegi anvelope de calitate.

  1. Anvelopele la „mâna a doua”

Din nou, o alternativă ieftină foarte atractivă pentru mulți șoferi. Însă iată de ce nu ar trebui să apelezi la anvelopele la „mâna a doua”:

  • Pot fi prea uzate pentru a te ajuta cu adevărat în anotimpul rece;
  • Pot fi uzate neuniform, scăzându-le astfel aderența;
  • Umflăturile de pa anvelope sunt semnul unui șoc suferit de anvelopă anterior, acesta este primul punct unde anvelopa va ceda la următorul șoc.

Așadar, din nou, nu trebuie să te lași momit de mirajul prețului scăzut al acestor anvelope.

  1. Montajul anvelopelor de iarnă

Un montaj și calibrare al anvelopelor costă în jur de 100 de lei. Apelează la service-uri autorizare, recomandate eventual de producătorul automobilului tău. Poți apela și al dealerii autorizați de unde ai achiziționat și anvelopele. Montajul poate fi mai ieftin în acest caz, dacă nu chiar gratis.

Așadar achiziționarea de anvelope necesită atenție sporită. Alege întotdeauna calitate în defavoarea prețului, pentru a fi în siguranță în anotimpul rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *