Cat sa mai tina si vopseaua masinii?!

vopsea_masina

O masina detinuta de mai multi ani sau una second hand capata in timp mai multe zgarieturi, incep sa apara urme de rugina si se ajunge in situatia in care masina se cere revopsita. Pana la urma, cat sa mai tina si vopseaua masinii?…

Este una cele mai rar intalnite operatiuni de mentenanta auto, pentru care nu ai niciun chef sa cheltui bani, dar pentru care ti-ai consuma economiile, totusi, pentru ca poti obtine o culoare care sa iti placa mai mult, care sa se potriveasca masinii tale. Priveste vopsirea auto ca pe o investitie care iti aduce satisfactii si nu te mai ingrijora de bani, aspectul trebuie sa fie ireprosabil!

Distribuirea vopselei intr-un mod inteligent

Probabil ca doua culori care se intrepatrund vor fi adaugate in mod inteligent de catre lucratorii unei vopsitorii auto. Poate ca acolo unde te duci pentru revizia periodica ti se poate vopsi masina, de ce nu? Nu esti nevoit sa mergi in doua locuri pentru doua activitati care se fac in service-urile auto.

Poti beneficia la fata locului de calitatea buna a vopselei, de capacitatea vopsitorilor de a impaca preferintele tale cu posibilitatile de vopsire pentru o masina (nu ai posibilitatea sa o colorezi in curcubeu, poate ca nici nu s-ar putea incadra o asemenea pleiada de culori in cartea tehnica a masinii).

Daca ai la masina o culoare mata, poti sa o faci lucioasa. Daca la masina ai negru, ai libertatea sa o faci si albastru inchis. Daca ai o masina colorata clasic, poti sa ii adaugi cateva tuse de culoare pentru adoptarea unui look mai sportiv sau unei atmosfere mai exotice.

Iar daca esti nevoit sa iti colorezi masina intr-o maniera impusa, in functie de scopul utilizarii ei (masina poate deveni taximetru), poti sa faci lucrul acesta foarte usor. Nu te complica sa iti vopsesti masina in cele mai putin vizibile culori in trafic. De exemplu, se spune ca verdele este de evitat, pe cand albul este de preferat.

Cateva conditii de indeplinit anterior vopsirii

Poti apela din nou la un service auto cu servicii de vopsitorie pentru retusuri de vopsea, nu numai pentru vopsirea intregii masini. Insa un retus de culoare implica mai inainte:

  • Polish- pentru ca denivelarile sa nu compromita distribuirea vopselei intr-un strat uniform

  • Reparatii de zgarieturi, intrucat vopseaua se aplica ulterior acestor operatiuni

  • Curatare – nu trebuie sa mai ramana niciun fir de praf, niciun strop de umezeala

Cu cat o masina arata mai degradat, cu atat dureaza mai mult aducerea la o situatie in care vopsirea propriu-zisa este permisa.

Daca intretinerea componentelor este prioritara vopsirii caroseriei, atunci vopsirea acestora este o buna masura anticoroziva. Orice scop ai avea, gaseste un service pe masura si pune-ti masina la punct! Cand te urci la volan, te simti mai bine stiind ca exteriorul masinii arata foarte bine! Este un efect psihologic pozitiv care apare neintarziat la oricine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *