Ce trebuie sa analizezi inainte sa-ti cumperi o masina noua

TesteAuto.ro

Masina reprezinta unul dintre cele mai scumpe obiecte pe care le cumperi pe parcursul vietii tale, asa ca inainte sa te hotarasti ce autorism nou vrei sa achizitionezi, ar fi indicat sa analizezi foarte bine decizia ta. In afara de o documentare coreca si de stabilirea unui buget, exista si alte lucruri pe care sa lei iei in calcul inainte sa-ti cumperi o masina noua.

Diferenta intre ce iti doresti si ce ai nevoie

Gandeste-te foarte bine daca ai inceput sa te interesezi de o masina pentru ca iti doresti sa-ti cumperi un alt autoturism sau pentru ca ai nevoie cu adevarat de un alt autovehicul. Cand investesti prea mult in repararea masinii pe care o conduci de ceva timp, este justificat sa te gandesti sa-ti cumperi una noua. Pe de alta parte, daca masina ta actuala merge foarte bine, dar iti doresti o alta noua, nu ar fi indicat sa faci o achizitie foarte scumpa, chiar daca dispui de resursele financiare necesare. Analizeaza foarte bine problema si s-ar putea sa constati ca o masina de lux nu este potrivita pentru tine.

Nu neglija costurile

Cheltuielile reprezinta o constanta in viata oricarui posesor de masina, indiferent daca masina este achizitionata cu banii jos sau daca este utilizata in baza unui contract de leasing operational. Mai mult, daca te decizi sa-ti cumperi noua masina cu ajutorul unui credit, vei fi obligat sa suporti lunar, pe langa rata, si dobanzile aferente.

Pune siguranta pe primul loc

Primul lucru pe care ar trebui sa-l iei in considerare cand iti cumperi o masina noua este siguranta oferita tie si celorlalti pasageri. Automobilele moderne sunt dotate cu tot felul de sisteme avansate de siguranta, care iti garanteaza o protectie excelenta in caz de accident. Pe langa clasicele centuri de siguranta si airbaguri, masinile prezentului dispun de camere video si de o multitudine de senzori care te avertizeaza despre un eventual pericol. Pune siguranta pe primul loc si nu te zgarci la bani cand vine de dotarile de siguranta ale masinii pe care intentionezi sa o cumperi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *