Ce verificari sa faci masinii tale pentru iarna?

AutoAtu_Outreach_Q4_Ce verificari sa faci masinii tale pentru iarna

Atunci cand se instaleaza vremea rea, soferii se confrunta cu provocari tipice iernii, zapada, drumuri inghetate, factori care ii determina sa incetineasca sau sa opreasca masina. Este cert ca daca se merge spre munte, masina trebuie pregatita, iar cateva sfaturi utile pentru a conduce in siguranta pe timp de iarna sunt mai mult decat utile.

Mergi cu masina in service

Incepe sezonul de iarna cu o verificare a masinii, astfel incat sa te asiguri ca se afla intr-o stare buna si ca indiferent de drumurile mai dificile pe care le vei avea de facut, nu ai de ce sa stai cu emotii. O verificare de rutina este mai mult decat necesara. Mecanicul se va uita daca exista scurgeri, furtunuri uzate, piese auto care necesita sa fie inlocuite.

Verifica bateria

Cand temperaturile sunt cu minus, implicit si capacitatea bateriei scade. Este nevoie de mai multa energie pentru a porni vehiculul cand este frig. Astfel, este necesar sa te asiguri ca bateria masinii va face fata provocarilor iernii. Bateria trebuie sa aiba tensiune suficienta. Sistemul de incarcare si curelele sa fie inspectate, iar daca se cere, inlocuieste bateria sau realizeaza fixarile necesare.

Verifica sistemul de racire

Cand lichidul de racire ingheata poate cauza deteriorarea blocului motor. Nu permite ca acest lucru sa se intample. Asigura-te ca ai suficient lichid de racire care rezista la temperaturile scazute de iarna. Verifica si daca sistemul de racire a fost spalat (evacuarea sistemului si inlocuirea lichidului de racire). Daca nu a fost curatat mai multi ani la rand, ar fi momentul. Cu timpul se depune rugina pe interior, iar lucrul acesta afecteaza sistemul de racire si poate cauza defectarea lui.

Umple rezervorul de spalare a parbrizului

Lichidul de parbriz poate fi consumat foarte repede daca conditiile meteorologice sunt aspre si zapada nu mai conteneste. Foloseste un lichid de calitate, menit sa reziste la temperaturile scazute. Poti achizitiona chiar unul in plus pe care sa il pastrezi in masina.

Verifica stergatoarele de parbriz si sistemele de dezaburire

Un condus in conditii de siguranta in timpul iernii inseamna si obtinerea si pastrarea celei mai bune vizibilitati. Asigura-te, asadar ca stergatoarele de parbriz functioneaza si inlocuieste lamelele uzate. Uita-te si daca sistemul de climatizare este curatat.

Verifica anvelopele

Probabil deja ai luat in considerare achizitia anvelopelor de iarna. De recomandat este sa verifici presiunea in anvelope si sa te asiguri ca fiecare pneu este umflat corespunzator precizarii facute de producatorul masinii tale. Presiunea de umflare este mentionata in manualul masinii, dar si in interiorul vehicului, pe usa soferului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *