Fotografierea masinii: 6 secrete pentru a capta imagini care sa atraga cumparatorii

testeauto.ro

Indiferent daca incerci sa iti vinzi masina online sa plasezi un anunt publicitar intr-o revista, o imagine chiar face cat o mie de cuvinte. Insiruirile de specificatii si de dotari tehnice raman de multe ori necitite, daca cei interesati nu au posibilitatea sa vada mai multe poze ale autovehiculului. Este atat de simplu sa faci fotografii foarte bune ale masinii, care iti vor aduce multi potentiali cumparatori, doar cu putina planificare!

Fotograful Gabriel Comanescu, ne ofera cateva sfaturi utile, pentru a surprinde imagini exceptionale ale masinii, care sa atraga cat mai multi potentiali cumparatori:

  1. Lumina este cruciala

Cel mai bun moment pentru a-ti fotografia masina este fie dimineata devreme, fie seara tarziu. In acest momente, lumina soarelui nu este foarte intensa iar acest lucru va oferii masinii o stralucire calda, fara umbre sau fara raze de lumina care pot dezechilibra constrastul natural al imaginii. O zi innorata poate fi de asemenea o ocazie buna de a scoate telefonul mobil sau camera foto si de a capta cateva imagini interesante ale masinii.

2. Locatia e esentiala

Fii pregatit sa muti masina pana cand vei gasi un fundal bun pentru fotografiile tale. Nu ar fi deloc bine daca ai surprinde in imagini elemente distrubatoare, cum ar fi casa impunatoare a vecinului, sau alte masini in miscare de pe sosea. Masina pe care vrei sa o vinzi trebuie sa fie punctul central al imaginii, deci pozitioneaz-o departe de arbore, indicatoare rutiere si alte obiecte care ar putea sa atraga atentia. Pe masura ce fotografiezi masina din diverse unghiuri, analizeaza imginile si muta masina pana ce obtii cel mai bun fundal.

3. Fotografierea la soare

Daca nu ai alta optiune si este constrans de a face fotografii masinii in zilele insorite, pozitioneaza vehiculului astfel incat sa minimizezi umbrele intense cauzate de lumina directa a soarelui. Seteaza camera pentru a activa blitul, astfel incat sa poti adauga lumina in zonele intunecate si pentru a reduce la minim stralucirea. Utilizeaza acest truct si cand captezi imagini cu interiorul masinii. In acelasi timp, tine cont sa nu parchezi masina sub un copac in speranta ca vei bloca lumina soarelui-nu vei face decat sa surprinzi reflectiile ramurilor pe masina ta.

4. Pozitioneaza-te corespunzator

Nu face greseala de a fotografia masina prea de aproape. Acest lucru ar putea denatura imaginea. In schimb, fa cativa pasi inapoi si foloseste zoom-ul pentru detaliile pe care vrei sa le fotografiezi. Foarte important este sa faci fotografiile de la nivelul masinii, pentru a oferi cumparatorului o reprezentare cat mai exact a masinii.

5. Seteaza-ti deviceul

Majoritatea camerelor de fotografiat, dar si a telefoanelor mobile au numeroase setari care iti permit sa selectezi calitatea si rezolutia imaginii. Cand vine vorba despre fotografierea masinii, cel mai bine este sa alegi cea mai inalta calitate si cea mai mare rezolutie, pentru ca asa vei reusi sa captezi imaginile in detaliu si vei putea sa decupezi fotografia mai tarziu, daca va fi cazul.

6. Ofera varietate

Exista mai multe fotografii tipice pe care oamenii s-au obisnuit sa le vada atunci cand cumpara o masina second-hand. Cea mai obisnuita dintre ele este cea surprinsa din partea din fata (dreapta sau stanga), care ofera o imagine buna de ansamblu a masinii, deoarece include si partea sa laterala. Insa, mai ai nevoie si de imagini cu partea din spate a masinii, cu cea frontala, cu ambele laterale si nu in ultimul rand cu poze cu interiorul masinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *