Sfaturi pentru o remorcare în siguranță

Sfaturi pentru o remorcare în siguranță

Atunci când vrei să transporți ceva cu mașina personală, te poți lovi de un spațiu limitat care nu îți permite să încarci cât ai vrea și ești astfel nevoit să faci mai multe drumuri sau să apelezi la o firmă de transport, ceea ce ar putea să-ți subțieze drastic veniturile lunare. Când îți schimbi locuința și ai nevoie să muți mobilierul greu e aproape imposibil să poți înghesui tot într-un autoturism de oraș, mai ales atunci când vrei să păstrezi frigiderul sau un șifonier înalt.

Soluția ideală pentru tine ar fi, în acest caz, dar și când vrei să transporți bagaje sau obiecte mai mari, să cumperi sau să închiriezi o remorcă. O vei putea prinde foarte ușor de mașina ta, cu ajutorul unui cârlig de remorcare și vei reuși să economisești o sumă considerabilă, în loc să chemi o firmă care se ocupă cu transportul sau mutatul. Cum alegi remorca potrivită pentru nevoile tale și pentru autoturismul cu care o vei tracta? Citește mai jos care sunt cele mai importante criterii atunci când cauți acest tip de vehicul.

Greutatea remorcii

Primul lucru pe care trebuie să îl stabilești, înainte de a cumpăra o remorcă, este greutatea pe care mașina ta o poate trage în siguranță. Dacă vei alege o remorcă prea mare, e posibil să ai probleme pe drum sau să fii chiar în imposibilitatea de a o putea tracta. Poți distruge motorul sau poți avea probleme la suspensiile autoturismului. Vei găsi, cu siguranță, o remorcă potrivită pentru tipul de mașină pe care o conduci și pentru cârligul de remorcare pe care îl ai montat.

Încărcătura

Pe măsură ce încarci o remorcă, vei observa că centrul de greutate al vehiculului se schimbă pe măsură ce așezi marfa. Indicat ar fi să împarți egal greutatea totală, evitând capătul remorcii, adică partea din exterior a sa. În timpul mersului, obiectele pe care le transporți e posibil să își schimbe poziția, din cauza traiectoriei pe care o vei avea, și nu vrei ca toate să se strângă în partea dinspre carosabil. Împărțind greutatea corect, vei avea un drum liniștit și fără peripeții.

Cauciucurile

Acum, cu remorca atașată, vei avea o greutate mult mai mare de tras, așa că anvelopele mașinii tale vor fi nevoite să „muncească” mai mult. Dacă ai cauciucurile roase, e mai bine să nu efectuezi transportul, mai ales dacă vremea nu e prietenoasă, pentru că e posibil să nu poți frâna, din cauza forței de inerție. Roțile trebuie să aibă o aderență puternică și să își asigure un drum în siguranță.

Totodată, presiunea în roți trebuie să fie potrivită noului gabarit. Verifică în cartea mașinii care este presiunea recomandată pentru greutatea la care s-a ajuns și respectă indicațiile.

O remorcă te va ajuta să faci din transportul obiectelor grele o activitate simplă, trebuie doar să fii pregătit să o folosești în siguranță. Spor la mutat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *