Transport international de marfa: retea completa de destinatii

logo minerva tranzit logistic

Pentru o firma de transport international de marfa, este foarte important ca aceasta sa deserveasca cat mai multe locatii din Europa, bazandu-se pe o flota moderna, care sa indeplineasca cele mai inalte rigori.

Dintre tarile din spatiul Uniunii Europene, cele mai cautate sunt, desigur, Franta, Italia, Germania si Spania, unde numeroase orase constituie puncte de incarcare pentru diversi antreprenori.

Transport international marfa Franta

Cu o populatie de aproxomativ 67 de milioane de locuitori, Franta este un jucator important in schimburile international pe care Romania se desfasoara.

Franta este o tara cu o activitate economica destul de elaborate. Mari centre comerciale precum Paris, Marsillia, Lyon sau Bordeaux fiind considerate adevarate metropole cu o activitate economica infloritoare. Din lista locatiilor aflate pe harta transportatorilor se mai afla, printre altele, Nisa, Sttasbourrg, Le Havre, Metz, Rennes sau Toulouse.

Asadar, daca ai de efectuat un transport international de marfa sau doresti sa inchei o colaborare cu un partener de incredere, fii sigur ca firmele de transport iti vor veni in sprijin cu cele mai profesioniste solutii din punct de vedere al costurilor.

Marfa se poate prelua in regim de grupaj, cat si in sistem full truck load (camion exclusiv).

Transport international marfa Italia

Situata in sudul Europei, Italia este poate cel mai important partener comercial al tarii noastre. Un studio realizat de Ziarul Financiar arata ca 12% din totalul importurilor romanesti au provenit din Italia, care o situeaza acesta tara pe locul al doilea in topul partenerilor economici din spatiul UE.

Cele mai importante rute de transport international de marfa Italia, deservite de transportatorii romani, sunt: Milan, Bergamo, Venetia, Roma, Florenta, Padova.

Timpul de tranzit este de 48 de ore pentru un sprinter de 3,5 tone si de 3-5 zile, in cazul unui grupaj de marfa.

Transport international marfa Germania

Statisticile ilustreaza ca Germania se regaseste pe primul loc in randul tarilor UE cu care tara noastra a realizat schimburi comerciale, 22% din totalul importurilor provenind din aceasta tara (insumand aproximativ 12 miliarde de euro).

Camioanele si camionetele Minerva Tranzit Logistic deservesc transport de marfa international in mari orase precum Berlin, Munchen, Stuttgart, Bonn, dar si orase mai mici.

Transport international marfa Marea Britanie

Potrivit unui studiu elaborat de catre Comisia Europeana, Marea Britanie deserveste, practic, 10.20% din comertul intra-comunitar. Importurile din Regat provin din marile sale centre comerciale, precum Londra, Manchester, Cardiff, dar si din orasele mai mici. Timpul de tranzit din Marea Britanie pana in Romania este, de regula, o saptamana, in sistem grupaj de marfa si 3 zile pentru sprintere de 3.5 tone (incarcare full truck).

Concluzionand, se poate deduce din aceste date ca sectorul transporturilor rutiere este unul destul de matur, aproxomativ 50% dintre companiile care activeaza momentan pe piata avand peste un deceniu de experienta. Jucand un important rol economic si social, firmele de transport genereaza aproape 63% din cifra de afacero intregistrata la nivelul intregului sector si 67% din valoarea totala a activelor si datoriilor, conform agentiei Coface.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *